Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers (gratis).

 

 

 

Herkent u dit?

 

U heeft het prima naar uw zin op uw werk: leuke collega’s, werk waar u goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar u tevreden mee bent.

 

Kortom, een goede werkplek voor u. Wel wordt u een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denkt u wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!

 

Vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet u dan nemen?

 

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

 

 

Is een Ontwikkeladvies iets voor u?

 

Voor wie;_

Je komt in aanmerking voor het ontwikkeladvies als je:

✔45 jaar of ouder bent

✔gemiddeld twaalf uur of meer per week werkzaam bent

✔ niet ziek bent

 

✔ niet in een reorganisatie of ontslagregeling zit

 

Wat houdt het in: 

 

Een ontwikkeladvies bestaat bij Rianda Spuijbroek creatieve loopbaancoaching uit:

✔vijf gesprekken van elk  75 a 90 minuten. 

  • gesprek 1 : situatieschets; onderwerpen die hier aan bod kúnnen komen zijn; bewustwording wat je op dit punt gebracht heeft, hoe je huidige situatie eruit ziet, hoe denk je over werk en hoe komt dat, welke zorgen heb je en het aanpakken hiervan.
  • gesprek 2 en 3: toekomstoriëntatie; wat wil je ten diepste? Hoe ziet jouw levenswerk eruit? Welke stappen kun je hierin zetten (kansen).
  • gesprek 4: persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden, wat past bij je?
  • gesprek 5: loopbaanontwikkelplan 

afgestemd op uw loopbaanvraag

✔ huiswerk

✔ creatieve werkvormen (meer hierover leest u hier).

✔ visualisaties

✔ alles vanuit ontspanning middels lichaamsbewustzijnsoefeningen

✔ holistische methode (linker en rechter hersenhelft worden aangesproken)

✔Na het volgen van het Ontwikkeltraject zult u een bruikbaar Ontwikkelplan hebben opgesteld dat u meer zicht geeft over wat de toekomst voor u brengt. U zult een beter beeld hebben van wat u wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat u werkend uw AOW-leeftijd kan bereiken. 

 

 

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving

 

Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen u en de loopbaanadviseur. Uw werkgever wordt dus niet geïnformeerd over uw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. U mag zelf weten of u dit later met uw leidinggevende bespreekt of niet.

 

 

 

Wat moet u doen om gebruik te maken van het

Ontwikkeladvies?

 

U hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat u mij een mailtje stuurt (info@riandaspuijbroek.nl) dat u deel wilt nemen aan het ontwikkeladvies. U hoeft zelf helemaal niks te doen m.b.t. de aanvraag van de subsidie; dat regel ik.  

 

Noloc erkend;

 

Omdat ik een NOLOC  erkend loopbaanprofessional ben weet u dat ik voldoe aan de eisen die de landelijke beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals stelt, zoals; diepgaande beroepskennis en ervaring, werken vanuit een helder beroepskader en heldere gedragscode. Tevens dat ik investeer in deskundigheidsbevordering. 

Bekijk ook:https://www.hoewerktnederland.nl/persoonlijk-ontwikkeladvies