Studiekeuze advies


Persoonlijk studiekeuzeadvies. Samen gaan we in 6 gesprekken van 90 minuten erachter komen wat je wilt, wat je kunt en wat je motiveert. We kijken welke opleiding(en) hierop aansluit(en) en of jouw beeld van de opleiding klopt met de realiteit. Jij maakt hierdoor een bewuste keuze die bij jou past! 


Maar eerst hebben we een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wil je dat? Klik hier voor een afspraak. Dan hoor ik graag wat jouw verwachtingen zijn en wat je situatie is.Ik werk sinds11 jaar als decaan waardoor ik veel kennis heb van opleidingen en het studiekeuze proces. Ik vind de individuele gesprekken het meest waardevol, efficiënt en op maat. Daarom maak ik geen gebruik van testen. Wat gaan we dan wel doen?

     

 

INTENSIEF STUDIEKEUZE TRAJECT

 

1. kennismakingsgesprek

Om elkaar te leren kennen en om jouw persoonlijke vraagstelling helder te krijgen. 

Je maakt thuis  opdrachten m.b.t. jouw kwaliteiten, persoonlijkheid en interesses. 

 

2. Analyse gesprek.

We bespreken de uitkomsten van deze opdrachten.

 

3. Essentiegeprek.

Wat is in de kern voor jou belangrijk? Hier gaan we een laagje dieper. Je komt erachter wat je echt belangrijk vindt. Dit is blijvend. We gebruiken hier een creatieve werkvorm voor. Deze antwoorden helpen je ook in de toekomst  om keuzes te maken die bij je passen.

Een gestructureerde longlist van alle studies in Nederland wordt besproken. Je gaat thuis met deze longlist aan de slag. Ik beschik over het meest volledige actuele nationele opleidingenoverzicht.

 

4. Studiekeuze gesprek

We maken een shortlist. Een kort gestructureerd overzicht van studies die bij jou passen en wanneer de eerstvolgende open dagen zijn. Voor een goede studiekeuze is het belangrijk de opleiding zelf te ervaren via een open dag, meeloopdag of proestuderen. We hebben tussentijds mailcontact. 

 

5. Advies gesprek

We bespreken jouw ervaringen op de open dagen en meeloopdagen. Vragen die er nog leven, knopen die doorgehakt moeten worden. Je kunt het niet afdwingen, maar ik ga je helpen hier een stap in te maken. Bovendien krijg je een overzichtelijke samenvatting van ons traject.

 

Nazorg: 3 maanden na de start van je studie hebben we nog contact om te  zien of de studie aan je verwachtingen voldoet.   

      

KORT STUDIEKEUZE TRAJECT

 Als je vooral door de bomen het bos wilt zien, structuur nodig hebt kun je ervoor kiezen om alleen gesprek 4 en 5 aan te vragen. 

-studiekeuze gesprek

-advies gesprek

 

Dit kan soms voldoende zijn om zelf weer verder te kunnen, alhoewel je dan wel een stevige basis mist. Maar misschien heb jij op het Voortgezet Onderwijs al helder gekregen wat je kwaliteiten en drijfveren zijn en kunnen je ouders thuis je hier prima bij ondersteunen. Dan is dit korte traject mogelijk iets voor je.

 

Als je vragen hebt hoor ik het graag! Mail me op info@riandaspuijbroek.nl

Meld je hieronder aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.