Studiekeuze traject


Jij staat centraal. We gaan een stevige basis leggen voor de toekomst. Een blijvend resultaat door grondig onderzoek. Wat zijn je drijfveren, ambities, persoonlijke leerstijl, wat houdt je tegen, wat zijn je talenten, interesses, je persoonlijkheid. En met welke studies matcht dat. Ook ben ik door mijn werk als decaan op de hoogte van de meest actuele overzichten van studies. Je krijgt structuur, we gaan bekijken welke studie bij jou past en ik help je om een beslissing te maken. 

 

Studeer je in het (voor) examen jaar van het Vo en twijfel je over je studie? 

Ben je werkend/werkloos en wil je weer studeren?

Volg je een bachelor en wil je meer inzicht om een master keuze te maken?

Ben je bereid om hier zelf ook thuis mee aan de slag te gaan?

Sta je open voor creatieve manier van onderzoeken en ontspanningsoefeningen zoals je van mindfulness misschien kent?

 

 

Dan heb ik het volgende voor je:

 

INTENSIEF STUDIEKEUZE TRAJECT

 

1. kennismakingsgesprek

Om elkaar te leren kennen en om jouw persoonlijke vraagstelling helder te krijgen. 

Je maakt thuis  opdrachten m.b.t. jouw kwaliteiten, persoonlijkheid en interesses. 

 

2. Analyse gesprek.

We bespreken de uitkomsten van deze opdrachten.

 

3. Essentiegeprek.

Wat is in de kern voor jou belangrijk? Hier gaan we een laagje dieper. Je komt erachter wat je echt belangrijk vindt. Dit is blijvend. We gebruiken hier een creatieve werkvorm voor. Deze antwoorden helpen je ook in de toekomst  om keuzes te maken die bij je passen.

Een gestructureerde longlist van alle studies in Nederland wordt besproken. Je gaat thuis met deze longlist aan de slag. Ik beschik over het meest volledige actuele nationele opleidingenoverzicht.

 

4. Studiekeuze gesprek

We maken een shortlist. Een kort gestructureerd overzicht van studies die bij jou passen en wanneer de eerstvolgende open dagen zijn. Voor een goede studiekeuze is het belangrijk de opleiding zelf te ervaren via een open dag, meeloopdag of proestuderen. We hebben tussentijds mailcontact. 

 

5. Advies gesprek

We bespreken jouw ervaringen op de open dagen en meeloopdagen. Vragen die er nog leven, knopen die doorgehakt moeten worden. Je kunt het niet afdwingen, maar ik ga je helpen hier een stap in te maken. Bovendien krijg je een overzichtelijke samenvatting van ons traject.

 

Nazorg: 3 maanden na de start van je studie hebben we nog contact om te  zien of de studie aan je verwachtingen voldoet.

 

Elk gesprek zal een 45-60 minuten duren.

 

 

KORT STUDIEKEUZE TRAJECT

 Als je vooral door de bomen het bos wilt zien, structuur nodig hebt kun je ervoor kiezen om alleen gesprek 4 en 5 aan te vragen. 

-studiekeuze gesprek

-advies gesprek

 

Dit kan soms voldoende zijn om zelf weer verder te kunnen, alhoewel je dan wel een stevige basis mist. Maar misschien heb jij op het Voortgezet Onderwijs al helder gekregen wat je kwaliteiten en drijfveren zijn en kunnen je ouders thuis je hier prima bij ondersteunen. Dan is dit korte traject mogelijk iets voor je.

 

Als je vragen hebt hoor ik het graag! Mail me op info@riandaspuijbroek.nl

Meld je hieronder aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.