Studiekeuze... waar begin je..

Wil je hulp bij je studiekeuze? Door de bomen het bos weer zien? Weten wat bij je past als persoon? Door mijn jarenlange ervaring als decaan heb ik veel kennis van de mogelijkheden in Nederland. Ik denk dat een studiekeuzetraject helemaal niet lang hoeft te duren (lees: en dus veel geld kost). Over het algemeen lukt het prima om in een aantal gesprekken jou op weg te helpen. Dan ben je natuurlijk nog niet klaar, na ons traject zul je zelf nog met de informatie aan de slag moeten om je verder te oriënteren. Denk aan open dagen bezoeken e.d.  Naast decaan ben ik ook register loopbaancoach en aangesloten bij de beroepsvereniging voor loopbaancoaches. Belangrijk voor jou om te weten dat ik dus moet voldoen aan een bepaalde kwaliteit. Ook belangrijk natuurlijk. 

 

 Ik maak gebruik van een studiekeuzetest en een persoonlijkheidstest. Ik heb als decaan veel tests langs zien komen die ook in methoden gebruikt worden. Dat werkt helemaal prima als je zelf al enigszins een beeld hebt en geen behoefte hebt aan een iets meer grondige aanpak. Bovendien gaan die tests vaak over beroepen en is het nu juist zo belangrijk om een test te gebruiken die zich richt op de studiekeuze! 

 

Kenmerkend voor de studiekeuzetest die ik gebruik:

- speciaal voor jongeren ontwikkeld

- wetenschappelijk onderbouwd

- direct antwoord met uitgebreide rapportage

- advies o.b.v. interesses en je persoonlijkheid

- het simuleert het ideale keuzeproces

- meet de échte interesse in de inhoud van een studie

 

Ook is het belangrijk om meer jou als persoon in kaart te brengen. Het draait immers om jou. Dat doe ik middels de intake en het gesprek wat we samen hebben, maar ook maak ik gebruik van een persoonlijkheidstest. Deze wordt door mij vervolgens gekoppeld aan jouw studiekeuzetest.

 

Kenmerkend voor de persoonlijkheidstest is

- je sterke punten en uitdagingen komen naar voren

- wetenschappelijk onderbouwd

- zeer uitgebreid

- rapportage met veel informatie

 

Wil jij als decaan op jouw school voor bijvoorbeeld een traject facultatief ter ondersteuning aanbieden? Dat kan; stuur je me even een mailtje op info@riandaspuijbroek.nl of lees hier meer.

 

 


Compleet studiekeuze traject

Met dit traject help ik je van A tot Z. Jij gaat weg met een plan. We starten met een intake, daarna ga je de studiekeuze interessetest en persoonlijkheidstest maken. De uitslag bespreken we vervolgens in een gesprek en tevens maken we een koppeling tussen beiden op een gestructureerde manier. Je krijgt naast de rapportages van de 2 tests ook een persoonlijk op maat gemaakte rapportage.  Daarin staan je vervolgstappen / je plan genoemd. Uiteraard alles met alle aandacht voor jou als persoon. 

€ 299,00