Ben jij decaan in het voortgezet onderwijs en wil je extra service bieden aan de leerlingen van jouw school? Ik ondersteun decanen graag. Ik ben zelf reeds 12,5 jaar decaan met veel plezier. Ik zie en weet dat er veel mooie LOB programma's gemaakt en georganiseerd worden. Alles om jouw leerlingen te helpen bij het maken van de studiekeuze. Jij zit waarschijnlijk zelf ook regelmatig in gesprek met leerlingen hierover, net als jouw mentoren. Dat in combinatie met jullie LOB methode is vaak voldoende om te komen tot een studiekeuze. 

 

Toch is er soms behoefte aan iets extra's, verdieping, onderzoek. Iets waar je als decaan voor álle leerlingen vaak geen tijd voor hebt helaas. Daarom wil ik je daar graag bij ondersteunen. 

 

Mail me even op info@riandaspuijbroek.nl en dan kunnen we het er samen eens over hebben.

 

Om je een idee te geven; het zou kunnen zijn dat jij op een bepaald moment in het jaar 1 van de studiekeuzetrajecten (zie de omschrijving op deze pagina) aan wil bieden, geheel vrijblijvend, aan de leerlingen. Je stuurt de ouders een brief hierover (help ik mee) en wie wil kan zich aanmelden bij mij. Ik  kom dan vaak naar school voor de gesprekken; lekker dichtbij, laagdrempelig voor de leerlingen en het wordt zo een echte schoolactiviteit. Jij als decaan kunt het bijvoorbeeld opnemen in je jaarprogramma alhoewel het facultatief is voor de leerlingen uiteraard.

 

Misschien heb je andere ideeën, I am all ears. 

 

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens,

 

Rianda Spuijbroek